“Des dels Campanars Nº137”


1.- Esquema del programa/ 2.- Informacions parroquial /3.– Salm i evangeli de la setmana / Entrevista als alumnes de 4rt d’ESO Belén Juan Ferrer i Vicente Moltó Franco acompanyats per la seua tutora Ana Martínez

V.- L’Àngel del Senyor anuncià a Maria   R.- I ella concebé per obra de l’Esperit Sant

V.- Sóc l’esclava del Senyor R.- Que es complesquen en mi les teues paraules

V.- El qui és la paraula es va fer home R.- I habità e ntre nosaltres

(Déu vos salve, Maria, plena de gràcia; el Senyor és amb Vós; beneïda sou Vós entre totes les dones; i beneït és el fruit del vostre ventre, Jesús. Santa Maria, Mare de Déu; pregueu per nosaltres pecadors, ara i en l’hora de la nostra mort. Amén. )

V.- Pregueu per nosaltres, santa mare de Déu. R.- Perquè siguem dignes de les promeses de Crist

INFONEU, SENYOR, LA VOSTRA GRÀCIA EN ELS NOSTRES CORS. I FEU QUE ELS QUI, PER L’ANUNCI DE L’ÀNGEL, HEM CONEGUT L’ENCARNACIÓ DE JESUCRIST, EL VOSTRE FILL, SIGUEM CONDUÏTS, PER LA SEUA PASSIÓ I LA SEUA CREU, A LA GLÒRIA DE LA RESURRECCIÓ. PER CRIST, SENYOR NOSTRE.

——-

agenda parroquial

1.- Horaris de Missa Diari: PARRÒQUIA: Dilluns a les 8’00 h. i la resta de dies a les 19’30 h. CONVENT a les 18’45 h.

Els diumenges: CONVENT A LES 9’00 I PARROQUIA 10’30 i 12’00 en valencià i Ermita a les 13’00 h.

HORARI DEL DESPATX PARROQUIAL:

De dilluns a dijous de 17’30 h. a 19’15 h. Encarna Els dimecres i dijous a les 20’00 h. els sacerdots

CONFESSIONS: DIMECRES, DIJOUS I DIVENDRES des de les 18’00 h. fins 19’15 h.

Oració Parroquial divendres a les 23’00 h.

* Els dimecres i divendres de quaresma a les 19’00 h . resarem el VIA CRUCIS a la Parròquia .

* Els dijous de Quaresma a les 18’00 h . Exposició del Santíssim Sagrament demanant per la vocacions

* Dissabte, dia 29 de març, a les 22’00 h . , Tindrà lloc EL VIA CRUCIS PÚBLIC pels carrers de la nostra localitat .

Ermita, C/ ARCADI SORIANO, HARMONIA, SENIA, FRANCISCA ALVENTOSA, CRONISTA PAREJA, PASSEIG FRANCESC BRU, D. RAIMUNDO SARRIÓ, AVGDA. JAUME I , PLAÇA PONT DEL RIU, LLAVADORS, SAN GAIETÀ, SANT ROC, NOU, PL. GRAMÁTICO GIL A LA PARROQUIA

* Hui 28 de Març a les 21’30 h . al Saló Parroquial , XERRADES QUARESMALS pel Prof Vicent Collado Bertomeu . 28 DE MARÇ : ELS DIVERSOS ROSTRES DE L’EVANGELI / 4 D’ABRIL : Convertiu-vos i creieu en la Bona Nova

* El dissabte 5 al 11 d’abril, tindrem el Septenari a la Verge dels Dolors . El divendres 11 de Març tindrà lloc la Ronda / versa a la Verge dels Dolors . Poesies al despatx

* El DILLUNS SANT a les 20’30 h . CELEBRACIÓ COMUNITÀRIA DE LA PENITÈNCIA

 ______________

Sal 22,1-3a. 3b-4. 5. 6

R/. El Señor es mi pastor, nada me falta.

El Señor es mi pastor, nada me falta:  en verdes praderas me hace recostar;
me conduce hacia fuentes tranquilas  y repara mis ‘fuerzas.

Me guía por el sendero justo, por el honor de su nombre.
Aunque camine por cañadas oscuras, nada temo, porque tú vas conmigo: tu vara y tu cayado me sosiegan.

Preparas una mesa ante mí, enfrente de mis enemigos; me unges la cabeza con perfume, y mi copa rebosa.

Tu bondad y tu misericordia me acompañan todos los días de mi vida,

y habitaré en la casa del Señor por años sin término.

________________

+ Lectura de l’evangeli segons sant Joan          9, 1-41

En aquell temps, Jesús, tot passant, va veure un cec de naixement.  Els deixebles li preguntaren: – «Rabí, ¿qui va pecar, perquè nasquera cec aquest home,  ell o els seus pares?» Jesús contesta: – «Això no ha estat perquè va pecar, ni ell ni els seus pares;  és perquè en ell es revelen les obres de Déu.  Mentre és de dia,  jo he de treballar fent les obres del qui m’ha enviat.  La nit s’acosta, quan ningú no pot treballar.  Mentre sóc en el món, sóc la llum del món.» Dit això, escopí a terra, va fer amb la saliva una mica de fang, l’estengué sobre els ulls del cec i li digué: – «Vés a rentar-te a la piscina de Siloè.» Aquest nom significa “Enviat”. Ell hi anà, s’hi rentà i tornà veient-s’hi. La gent del veïnat, i els qui l’havien vist sempre captant, deien: «¿No és aquell home que veiem assegut captant?» Uns responien:  «Sí que és ell.» Altres deien: «No és ell, és un que se li sembla.» Ell digué: «Sí que ho sóc.» Llavors, li preguntaren: «¿Com se t’han obert els ulls?» Ell  contestà: – «Aquell home que es diu Jesús  va fer un poc de fang, me’l va estendre sobre els ulls i em va dir  que anara a rentar-me a Siloè. Hi he anat i, així que m’he rentat, hi he vist.» Li digueren: – «¿On és?» Respongué: «No ho sé.»

Dugueren als fariseus l’home que abans era cec. El dia que Jesús havia fet el fang i li havia obert els ulls era dissabte, dia de repòs. També els fariseus li preguntaren com havia arribat a veure-hi. Ell els digué: «M’ha estès fang sobre els ulls, m’he rentat, i ara m’hi veig.» Alguns dels fariseus deien: «Aquest home que no guarda el repòs del dissabte no pot ser de Déu.» Però altres responien: «¿Com és possible que un pecador faça tals miracles?» I es dividiren entre ells. Es dirigiren al cec una altra vegada i li digueren: «Ja que és a tu, que ell t’ha obert els ulls, ¿tu, què en dius d’ell?» Ell contestà: «Que és un profeta.»

Els jueus no volien creure que aquell home haguera estat cec i ara s’hi poguera veure, fins que van cridar els seus pares per dir-los: «¿Aquest és el vostre fill que, segons vosaltres, va nàixer cec? ¿Com és que ara s’hi veu?» Els seus pares respongueren: «Nosaltres sabem de cert que aquest és el nostre fill i que va nàixer cec.  Però com és que ara s’hi veu i qui li ha obert els ulls, nosaltres no ho sabem. Això, ho heu de preguntar a ell; ja és prou gran i ell mateix vos donarà raó del que li ha passat.» Els seus pares van respondre així, perquè tenien por dels jueus, que, ja llavors, havien acordat excloure de la sinagoga tot aquell qui reconeguera que Jesús era el Messies; per això, van dir que el seu fill ja era prou gran i que l’interrogaren a ell mateix.

Llavors, cridaren una altra vegada aquell home que havia estat cec i li digueren:«Dòna glòria a Déu, reconeixent la veritat: Nosaltres sabem que aquest home és un pecador.»Ell contestà: «Que siga un pecador, a mi no em consta. Només em consta una cosa: jo, que era cec, ara m’hi veig.»

Ells insistiren:– «Digues què t’ha fet per obrir-te els ulls.» Respongué: «Ja us ho he dit i no n’heu fet cas. ¿Per què voleu sentir-ho una altra vegada? ¿És que també us voleu fer seguidors d’ell?»

Li contestaren en un to insolent: «Eres tu qui t’has fet seguidor d’ell. Nosaltres som seguidors de Moisès. De Moisès, sabem que Déu li va parlar, però, d’aquest, ni sabem d’on és.»

L’home els contestà: «Justament això és el que em desconcerta: vosaltres no sabeu d’on és, però, a mi,        m’ha obert els ulls. Tots sabem que Déu no escolta els pecadors, sinó els qui són piadosos i compleixen la seua voluntat.  D’ençà que el món existeix, no s’ha sentit dir mai  que ningú haja obert els ulls a un cec de naixement.  Si aquest no vinguera de Déu,  no tindria poder per a fer res.»

Li respongueren: – «¿Tot tu vas nàixer en pecat i ens vols donar lliçons?» I el van excloure de la sinagoga. Jesús va sentir dir que l’havien exclòs de la sinagoga i, quan el trobà, li digué: «¿Creus en el Fill de l’home?»

Ell respongué: – «I ¿qui és, Senyor, per què hi puga creure?»

Jesús li diu: – «Ja l’has vist: és el mateix que parla amb tu.»

Li diu ell:– «Hi crec, Senyor.»  I l’adorà.

Jesús afegí  «És per fer un juí que jo he vingut en aquest món:  perquè els qui no hi veien, hi vegen, i els qui hi veien, es tornen cecs.» Ho van sentir alguns dels fariseus que estaven amb ell  i li digueren: «¿Així, voleu dir que nosaltres també som cecs?» Jesús els contestà:  «Si ho fóreu, no tindríeu culpa, però vosaltres mateixos reconeixeu que us hi veieu; per tant, la vostra culpa no té cap excusa.»   Paraula del Senyor.