“Des dels Campanars Nº136”


Informacions parroquials /3.– Salm i evangeli de la setmana / Entrevista als alumnes de 5é de Primària del Col·legi Parroquial “Sant Antoni Abat” Ainhoa Sanchis Flor, Rebeca García Artés, Toni Palop Sancho

____________

V.- L’Àngel del Senyor anuncià a Maria   R.- I ella concebé per obra de l’Esperit Sant

V.- Sóc l’esclava del Senyor R.- Que es complesquen en mi les teues paraules

V.- El qui és la paraula es va fer home R.- I habità e ntre nosaltres

(Déu vos salve, Maria, plena de gràcia; el Senyor és amb Vós; beneïda sou Vós entre totes les dones; i beneït és el fruit del vostre ventre, Jesús. Santa Maria, Mare de Déu; pregueu per nosaltres pecadors, ara i en l’hora de la nostra mort. Amén. )

V.- Pregueu per nosaltres, santa mare de Déu. R.- Perquè siguem dignes de les promeses de Crist

INFONEU, SENYOR, LA VOSTRA GRÀCIA EN ELS NOSTRES CORS. I FEU QUE ELS QUI, PER L’ANUNCI DE L’ÀNGEL, HEM CONEGUT L’ENCARNACIÓ DE JESUCRIST, EL VOSTRE FILL, SIGUEM CONDUÏTS, PER LA SEUA PASSIÓ I LA SEUA CREU, A LA GLÒRIA DE LA RESURRECCIÓ. PER CRIST, SENYOR NOSTRE.

——-

agenda parroquial

1.- Horaris de Missa Diari: PARRÒQUIA: Dilluns a les 8’00 h. i la resta de dies a les 19’30 h. CONVENT a les 18’45 h.

Els diumenges: CONVENT A LES 9’00 I PARROQUIA 10’30 i 12’00 en valencià i Ermita a les 13’00 h.

HORARI DEL DESPATX PARROQUIAL:

De dilluns a dijous de 17’30 h. a 19’15 h. Encarna Els dimecres i dijous a les 20’00 h. els sacerdots

CONFESSIONS: DIMECRES, DIJOUS I DIVENDRES des de les 18’00 h. fins 19’15 h.

Oració Parroquial divendres a les 23’00 h.

* Els dimecres i divendres de quaresma a les 19’00 h . resarem el VIA CRUCIS a la Parròquia .

* Els dijous de Quaresma a les 18’00 h . Exposició del Santíssim Sagrament demanant per la vocacions

* Dissabte, dia 29 de març, a les 22’00 h . , Tindrà lloc EL VIA CRUCIS PÚBLIC pels carrers de la nostra localitat .

Ermita, C/ ARCADI SORIANO, HARMONIA, SENIA, FRANCISCA ALVENTOSA, CRONISTA PAREJA, PASSEIG FRANCESC BRU, D. RAIMUNDO SARRIÓ, AVGDA. JAUME I , PLAÇA PONT DEL RIU, LLAVADORS, SAN GAIETÀ, SANT ROC, NOU, PL. GRAMÁTICO GIL A LA PARROQUIA

* Els divendres 21 i 28 de Març i 4 d’abril a les 21’30 h . al Saló Parroquial , XERRADES QUARESMALS pel Prof Vicent Collado Bertomeu . ” L’ALEGRIA DE L’EVANGELI ”  21 DE MARÇ : DIFICULTATS A SUPERAR PELS AGENTS DE PASTORAL / 28 DE MARÇ : ELS DIVERSOS ROSTRES DE L’EVANGELI / 4 D’ABRIL : Convertiu-vos i creieu en la Bona Nova

* El dissabte 5 al 11 d’abril, tindrem el Septenari a la Verge dels Dolors . El divendres 11 de Març tindrà lloc la Ronda / versa a la Verge dels Dolors . Poesies al despatx

* El DILLUNS SANT a les 20’30 h . CELEBRACIÓ COMUNITÀRIA DE LA PENITÈNCIA

———————————-

Els Sacerdots i el Consell de pastoral parroquial agraeixen a tots els veïns de Canals l’extraordinària acollida dels actes realitzats amb motiu de la Missió Magnificat , en la vinguda de la Imatge de la Verge dels Desemparats així com de la predicació del nostre Sr arquebisbe , D. Carlos Osoro Sierra .
Volem agrair de manera especial a l’Excm .Ajuntament de Canals i al seu alcalde Ricardo Cardona la seua col · laboració per al desenvolupament dels actes . Als treballadors de l’Ajuntament ( al grup de membres de la ” Colla ” encapçalats per Miguel , als conserges i personal de manteniment del Pavelló ” Ricardo Tormo “, a la Policia Local i a tots els funcionaris que han treballat amb afany i amabilitat per acollir aquests actes ) .
Als membres del grup de tambors de la Parròquia i al seu responsable Joan Gil , als membres dels grups de danses ” Pensat i Fet ” i ” Canyamars ” , al grup de ball de sevillanes, a la Unió Musical Santa Cecília, a la Associació Musical Canalense, a la ” Colla de campaners d’Ontinyent ”  i Moixent ( d’una manera especial a Ximo Silvestre i Felipe Sanchis ) .
Als membres de MAPEBA ( de manera especial a Luci Pérez , Merche Borràs i Pepe Arándiga , al grup d’ eixidors de la Mare de Déu ( de Canals – Pepe Soler i Jaume Grau i companys – i d’altres poblacions ) .
Als membres de ACADEFI i ASCADIS .
A Canals Ràdio i als seus col·laboradors ( Edu Badal , Enrique Pacheco i Marcial Martínez ), a la TV Comarcal (Ricardo Faura , Raúl Andrés i Jennifer Perelló ) .
A tots els Col·legis públics i concertats de la nostra localitat i als membres dels grups parroquials que amb la seua tasca callada han organitzat fins als mínims detalls de cada un dels actes .
I a tots els malalts que, des de la seua prostració, han resat perquè aquests dies foren el que han segut .
Que el Senyor vos ho pague , per intercessió de la seua Mare, la Verge dels Desemparats !

________________________

Sal 94,1-2. 6-7. 8.9

 R/. Escucharemos tu voz, Señor.

Venid , aclamemos al Señor, demos vítores a la Roca que nos salva;
entremos a su presencia dándole gracias, vitoreándolo al son de instrumentos.

Entrad, postrémonos por tierra, bendiciendo al Señor, creador nuestro.
Porque él es nuestro Dios y nosotros su pueblo,  el rebaño que él guía.

Ojalá escuchéis hoy su voz:  «No endurezcáis el corazón como en Meribá, como el día de Massá en el desierto,
cuando vuestros padres me pusieron a prueba y me tentaron, aunque habían visto mis obras.

___________________________

+ Lectura de l’evangeli segons sant Joan  4, 5-42

En aquell temps, Jesús arribà a una població samaritana que s’anomena Sicar, prop dels terrenys que Jacob havia donat al seu fill Josep. Allí hi ha el pou de Jacob. Era cap al migdia quan Jesús, cansat de caminar, s’estava assegut bonament a la vora del pou. Els deixebles havien anat al poble a comprar provisions. Arribà una dona samaritana, que venia a traure aigua. Jesús li diu: – «Dóna’m aigua.» Li diu la samaritana: – «¿Com? ¿Vós, un jueu, em demaneu aigua a mi, que sóc una dona samaritana?» Cal saber que els jueus no es fan amb els samaritans. Jesús li respongué: – «Si saberes què vol donar-te Déu i qui és el qui et demana que li dónes aigua, eres tu qui li hauries demanat aigua viva, i ell te l’hauria donada.» Ella li diu:  – «Senyor, aquest pou és fondo i no teniu res per traure l’aigua. ¿D’on la traieu, l’aigua viva? Jacob, el nostre pare, ens va donar aquest pou i en bevia tant ell, com els seus fills, com el seu bestiar. ¿Sou més gran vós que no ell?» Jesús li respongué: – «Els qui beuen aigua d’aquesta, tornen a tindre set, però el qui bega de la que jo li donaré, mai més no tindrà set; l’aigua que jo li donaré es convertirà en una font que brollarà sempre dins d’ell per donar-li vida eterna.» Li diu la dona: – «Senyor, doneu-me sempre aigua d’aquesta: que no tinga mai més set ni haja de tornar mai més ací a traure aigua del pou.» Ell li diu : – «Vés a cridar el teu marit i torna.» La dona li contesta: – «No en tinc, de marit.» Li diu Jesús: – «Tens raó  n’has tingut cinc, i l’home que ara tens no és el teu marit. Això que has dit és veritat.» Ella li diu: – «Senyor, veig que sou un profeta. Els nostres pares adoraren Déu en aquesta muntanya, però vosaltres, els jueus, dieu que el lloc on cal adorar-lo és Jerusalem.» Jesús li respongué: – «Creu-me, dona; arriba l’hora que el lloc on adorareu el Pare no serà ni aquesta muntanya ni Jerusalem. Vosaltres, no sabeu qui adoreu; nosaltres sí que ho sabem, perquè la salvació ve dels jueus. Però arriba l’hora, més ben dit, és ara mateix, que els bons adoradors adoraran el Pare en esperit i en veritat. Aquests són els adoradors que vol el Pare. Déu és esperit. Per això, els qui l’adoren han de fer-ho en esperit i en veritat.» Li diu la dona: – «Sé que ha de vindre el Messies, és a dir, l’Ungit.

Quan ell vinga, ens ho explicarà tot.» Ell i respon: – «El Messies sóc jo, que parle amb tu.» [ Llavors mateix, arribaren els deixebles.  S’estranyaren que parlara amb una dona,  però cap d’ells no gosà preguntar-li què volia o de què parlava amb ella. La dona deixà estar el cànter i se n’anà al poble a dir a la gent: – «Veniu a veure un home que m’ha dit tot el que he fet.  ¿No serà el Messies?» La gent eixí del poble i anà a trobar-lo. Mentrestant els deixebles li deien invitant-lo:

– «Mengeu, rabí.» Però ell els contestà: – «Jo, per menjar,  tinc un altre aliment que vosaltres no sabeu.» Els deixebles es preguntaven entre ells: – «¿És que algú li ha portat menjar?» Jesús els diu: – «El meu aliment és fer la voluntat del qui m’ha enviat i acomplir la seua obra.  Vosaltres dieu:  “Quatre mesos més i ja serem a la sega.” Doncs jo us dic:  Alceu els ulls i mireu els camps:  ja són rossos a punt de segar.  El segador ja rep la part que li toca i recull el gra per a la vida eterna, perquè s’alegren junts el sembrador i el segador. En aquest, cas té raó la dita “un és el qui sembra i un altre el qui sega.” Jo vos he enviat a segar on vosaltres no havíeu treballat. Són altres que van treballar-hi; vosaltres sou sobrevinguts, en el treball que ells havien fet.» Molts samaritans d’aquell poble van creure en ell per la paraula de la dona que assegurava: «M’ha dit tot el que he fet.» Per això, quan els samaritans anaren a trobar-lo, li pregaven que es quedara amb ells. I s’hi va quedar dos dies. Després de sentir-lo parlar a ell mateix, encara molts més van creure, i deien a la dona: – «Ara, ja no creiem només per allò que tu deies; nosaltres mateixos l’hem sentit, i sabem que aquest és, de veritat, el Salvador del món.»